Kruidige pompoensoep

02/10/2017 - 16:46

Kruidige pompoensoepKruidige pompoensoep

Voor 4 personen

Ingrediënten:


1 kilo pompoen, in grove stukken gehakt, 1/2 ui
½ rode peper, fijngehakt, Paar takjes koriander, fijngehakt en de steeltjes bewaard
1 eetlepel kurkuma, 1 eetlepel komijnzaad
Klein duimpje gember, geschild en geraspt, 250 ml kokosmelk
1 liter bouillon, Kokosolie, dit kun je ook vervangen voor olijfolie
Peper en zout

Bereiden:


Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de stukken pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de helft van de komijn, peper en zout erover.

Doe de pompoen voor 30 minuten in de oven en keer de pompoen halverwege om.

Wanneer de pompoen bijna goed is zet je een soeppan op een laag vuur. Is de pan goed warm, dan doe je de kokosolie erin. In de kokosolie bak je het uitje in een paar minuten glazig. Daarna voeg je de gember, kurkuma, resterende komijn en de steeltjes van de koriander erbij. Bak dit mengel op laag vuur tot het begint te geuren.

Nu is het moment om de pompoenstukken bij het specerijenmengel te voegen. Bak nog even kort mee en schenk daarna de bouillon in de pan. Breng de soep aan de kook voor 20 minuten.

Je kunt nu de soep pureren met de staafmixer of in de blender. Giet het gladde mengel weer terug in de pan en voeg 200 ml kokosmelk toe. Warm de soep nog even door en proef of hij voldoende op smaak is. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Schep de soep in een kom en schenk er nog een klein beetje kokosmelk in en garneer met wat blaadjes koriander.

Tip1! Wil je deze soep snel maken? Skip dan het roosteren van de pompoen. Snijd de pompoen in kleine blokjes en kook de soep ongeveer 25 minuten.
Tip2! Als je een biologische pompoen koopt en deze goed wast, kun je de pompoen ongeschild gebruiken. Scheelt je een gevecht met het schillen van de pompoen.

Deze soep combineer je gemakkelijk met slimway brood of crackers!

Reacties