Knolselderij stamppot

21/12/2017 - 19:44

Knolselderij stamppotKnolselderij stamppot

Ingrediënten:

1 knolselderij, 2 portobello's, 1 handje pecannoten

1 flinke scheut plantaardige room, zo'n 2 à 3 el mosterd naar keuze

75 g snijbiet

Bereiden:

Schil de knolselderij, snijd hem in blokjes en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar in een pannetje met water.

Maak de portobello's schoon, snijd ze in plakjes en snijd de plakjes vervolgens in drieën.

Verhit een beetje olie in een pan en bak de portobello op middelhoog vuur in ongeveer 7 minuten gaar.

Hak ondertussen de pecannoten in grove stukken en rooster ze in ongeveer 5 minuten in een droge pan op middelhoog vuur.

Giet de knolselderij af en stamp fijn met een stamper.

Stamp de room en mosterd door de knolselderij en schep vervolgens de pecannoten, de stukjes portobello en de snijbiet door de stamppot.

Breng op smaak met zout en peper.

Reacties