Knolselderfrietjes

02/10/2017 - 18:18

KnolselderfrietjesKnolselderfrietjes

Ingrediënten

1 knolselder, 0.5 plantje platte peterselie

1 dl olijfolie, 1 koffiel. kerriepoeder, zout

Bereiding

15 min. + 40 min. in de oven

1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 Schil de knolselder en snij in plakken van ± 1 cm dik. Snij daarna in staafjes (de vorm van frietjes). Snij de grootste plakken eerst in 2.
3 Snipper de blaadjes van de peterselie fijn.
4 Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de knolselderfrietjes over. Bestrooi met zout, het kerriepoeder en de fijngesnipperde peterselie. Giet er de
olijfolie over en meng alles goed onder elkaar, zodat alle frietjes bedekt zijn. Verspreid de frietjes mooi over het
bakpapier (ze mogen elkaar niet te veel overlappen).
5 Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven en schep regelmatig om, zodat ze mooi gelijkmatig garen.

Tip

Dit recept kan u ook maken met staafjes wortel, pastinaak, pompoen …

Reacties