Bloemkoolpizza

03/10/2017 - 18:13

BloemkoolpizzaBloemkoolpizza

INGREDIËNTEN:


Voor de bodem:
– 1 flinke bloemkool (de grootste die je kunt vinden :)!)
– 1 ei
– 1 eetlepel gedroogde oregano (of een ander gedroogd kruidje)
– 1 klein handje kaas (kun je weglaten)
– peper en zout
– een scheutje olijfolie om de randjes te bestrijken

En verder:
…alles wat je lekker vindt op een pizza! Ik ben gegaan voor:
– 5 eetlepels tomatensaus
– champignons
– courgette
– paprika
– een flinke snuf chilipoeder (I looove spicy)
– 1 handje geraspte kaas (ik heb pizzakaas genomen)

BEREIDEN:


– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Snijd de bloemkool in roosjes en doe in de keukenmachine. Maal tot fijne kruimels.
– Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede ovenplaat en schuif in de oven.
– Bak 25 minuten, roer af en toe even door met een vork.
– Terwijl de bloemkoolkruimels in de oven staan, kun je je groentjes voor je topping snijden.
– Haal de kruimels uit de oven en laat een kwartier afkoelen terwijl de kruimels zijn verspreid over de bakplaat.
– Doe de kruimels dan in een schone theedoek en knijp zo hard je kan zoveel mogelijk vocht eruit.
– Doe de bloemkoolpulp in een kom met het ei, de oregano, het handje kaas, een snuf peper en zout en meng goed door.
– Verdeel het mengsel egaal over de bakplaat met een spatel, maak de bodem lekker dun.
– Doe weer in de oven en bak 25 minuten. De bodem moet al een beetje hard en lichtbruin worden.
– Haal uit de oven, beleg met tomatensaus en al je favo groentjes en bestrijk de randjes met olie.
– Maak af met wat kaas en schuif weer de oven in voor 20 minuten.

Het duurt wat langer dan een gewone pizza, maar dan heb je ook wat!

Een superlekkere, magere pizza. Zonder carbs!

Reacties