Amandelcake met abrikozen en blauwe bessen

02/10/2017 - 16:52

Amandelcake met abrikozen en blauwe bessenAmandelcake met abrikozen en blauwe bessen

Ingrediënten

200 gr amandelmeel, Snuf zout, 1 tl bakpoeder

4 eieren, 2 schepjes vanille slimway shake, zaadjes fijngemaakt, 60 gr honing

6 a 7 abrikozen, de ene helft in plakjes en de andere helft gehalverd, 100 gr blauwe bessen

Amandelschaafsel naar smaak

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe het amandelmeel met het zout en de bakpoeder in een beslagkom. Voeg de eieren, honing en kardemom toe.

Pureer met de staafmixer 3 verse abrikozen. Voeg eventueel een scheutje melk toe zodat het een egaler geheel wordt.

Voeg de gepureerde abrikozen toe aan het amandelmeelmengsel en klop het tot een egaal beslag.

Schep het beslag in de bakvorm. Verdeel de plakjes abrikoos en blauwe bessen erover. Garneer met geschaafde amandelen.

Zet de amandelcake in de oven en bak 40 tot 45 minuten. De randjes moeten mooi goudbruin zijn. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Dat is het geval als de prikker er schoon uitkomt

Reacties